Контакти

История на фирмата

 

Началото на месопроизводството в Силистра датира от 22.09.1906 год. То е преминало през различни етапи на своето развитие.

 

През 1926 год. Иван Цачев и Марин Ексаров правят и първите колбаси.

 

От 1937год. до 1939 год. заедно с унгареца Петер Сабо разработват нови колбаси и деликатеси.


През 1942 год. г-н Молиери (немец) се включва като технолог и преоборудва фабриката с нова немска техника. През това време г-н Молиери издейства лиценз за варено-пушени и сурово сушени колбаси.


През 1947 год. това малко месопреработвателно предприятие става Месоцентрала-Силистра, а през 1962 год. – Месокомбинат Родопа – Силистра с ръководител Димо Николов.

 


 

 

  
   Дизайн и изработка - Mobidik Design Studio